Forløb: Skab en unik sundhedskultur der gør en solid forskel

Et sundhedskulturforløb for de ansatte og for organisationen

Private og offentlige arbejdsgivere kan opnå et hav af fordele, hvis de styrker organisationens eksisterende sundhedskultur. Aktuelt er berøringsangsten på området stor. For hvem har ansvaret for de ansattes sundhed og trivsel, og hvor meget sundhed må vi presse ned over vores ansatte?

Tvivlen er blevet til en sovepude, der har resulteret i, at mange organisationer gør alt for lidt for at højne sundheden blandt deres ansatte. Mange stiller sundhed til rådighed, men virksomhedens kultur bakker ikke initiativet op.

Via et sundhedsforløb med Anette Sams, som kan skræddersyes efter jeres situation og behov, får I skabt rammerne for en organisatorisk sundhedskultur, som vil have store positive virkninger for både de ansatte og organisationen selv. Anette viser, hvordan vi ved at skabe en meget mere klar sundhedskultur på arbejdspladsen vil kunne bidrage til, at tre helt afgørende bundlinjer øges markant. En kultur, fundamentet er forebyggelse, sundhedsfærdigheder og inspiration – frem for primære omkostninger ved fravær og sygdom.

Medarbejderens bundlinje
En ambitiøs sundhedskultur vil med få midler føre til både kort- og langsigtede resultater for den enkelte medarbejder. På kort sigt vil energien og trivselsniveauet øges, ligesom risikoen for stress og udbrændthed reduceres. På længere sigt vil risikoen for livsstilssygdomme nedsættes. Vi må erkende, at mange mennesker er forvirrede omkring sundhed, og de mange livsstile man kan hoppe ombord i. De har brug for klare færdigheder, rammer og inspiration til handlinger som skaber fællesskab.

Virksomhedens bundlinje
Ud over den enkelte leder og medarbejder er det i Danmark altid arbejdspladsen, der betaler prisen for livsstilssygdomme i Danmark. Fravær ved sygdom, fravær i forbindelse med kronisk syges møder med sundhedsvæsnet, hensynet på arbejdspladsen er aktuelt virksomhedens lod. En ambitiøs opgradering af medarbejderes sundhedsindsats vil føre til øget produktivitet – og langt færre omkostninger relateret til stress og sygdom. Med en ambitiøs sundhedskultur viser arbejdsgiverne deres ansatte, at de respekterer dem – og deres livskvalitet er af betydning for arbejdspladsen.

Samfundets bundlinje
Medbetalende for sygdom og stress på både kort –og lang sigt er selvfølgelig samfundet, der aktuelt figurerer som et helbredende Sygdomsdanmark, fordi hverken medarbejdere eller arbejdsgivere har fået placeret et ansvar. Det koster Danmark milliarder. Den sundhedsbølge der ramte os for 10-15 år siden, hvor vi fik bygget fitnesslokaler, bestilt frugtkurve og lavet løbeklubber gav bestemt et løft til folkesundheden. Det var en håndsrækning – men samlet set har den vist sig at skabe et a og et b-hold blandt danskerne. Vi har ikke problemer med a-holdet, der er selvkørende. Men b-holdet har store udfordringer – og hvis hverken virksomheder eller samfund strammer op, ændre vi ikke på at der i denne gruppe fortsat vil være mange, der rammes af livsstilssygdomme nu eller fremover.

Via et sundhedsforløb giver Anette helt konkret opskriften på de indsatser, der kan søsættes eller styrkes, når det gælder sundhedselementer som kost, drikke, bevægelse og samvær. Men vigtigst er, at Anette smitter med solid viden om sundhed – helt inde i kroppen – så man slet ikke kan lade være med at springe med på vognen.

Sundhedskulturforløbet indeholder:

  • Formøde med ledelsen
  • Workshop med hele organisationen
  • Et implementeringsmøde med ambassadører
  • Materialer og quiz til opfølgning
  • Workshop og afrunding med hele organisationen

Booking
Vil du vide mere om Anette Sams og om hendes forløb “SKAB EN UNIK SUNDHEDSKULTUR”, er du altid velkommen til at kontakte Anette Sams på tlf. 26 34 33 23 eller via sams@epoqe.dk. Du er også velkommen til bruge kontaktformularen.


Referencer

I foråret 2017 gennemførte Anette Sams et ’Sundhedsforløb’ i Brøndby Kommune, hvor medarbejderne i tre af områdets kultur- og bibliotekshuse deltog i workshops, som efterfølgende blev fulgt op af  forskellige sundhedsfremmende initiativer. Via linket nedenunder kan du læse, hvordan Jeanni Scalamonti, leder af Kulturområdet i Brøndby Kommune, oplevede forløbet med Anette Sams.

‘Sundhedsforløb i Brøndby Kommune’