Anettes vision

Anette Sams, PhD, forsker og tidligere director hos Novo Nordisk, har det som mission at udbrede en nyt sundhedsperspektiv, der gør det simpelt for os alle at bevæge sig på livets sti mellem fristelser, livsnydelse, sundhed og præstationer. Hun holder foredrag og workshops, som giver praktiske redskaber til en meget sundere, gladere og mere effektiv arbejdsdag.


VISIONEN
Af Anette Sams, forsker, PhD og tidl. director hos Novo Nordisk

I mere end 13 år har det været min helt store passion at forske i biologiske processer for at udvikle gode ideer til nye lægemidler, som normaliserer blodsukkeret, nedsætter faren ved højt blodsukker og reparerer de skader, som det høje blodsukker har forårsaget i kroppen. Jeg har haft verdens absolut bedste job som forsker, specialist og director i Novo Nordisk. Jeg har elsket forskningen så højt, at jeg jævnligt glemte at gå i seng, fordi jeg var fanget af en spændende artikel eller spændende resultater.

For få år siden indså jeg, at de biologiske mekanismer, vi så dedikeret efterligner med medicin, kan styrkes med helt andre justeringer af hverdagen, end vi rutinemæssigt antager. Jeg kunne endda få det til at hænge sammen rent videnskabeligt. 

I dag er dét at tage ansvar for egen sundhed blevet en kompleks opgave. For hvad skal man efterhånden bekende sig til i et Danmark fyldt med modstridende og ofte direkte skadelige dogmer og religioner om sundhed? Der mangler solid viden om sundhed serveret, så det kan benyttes på alle niveauer – og i alle situationer. For selvom vi gerne vil gøre sundhed sort/hvidt er det rent faktisk situationsbestemt!

Min ambition er at opruste den enkelte dansker, medarbejderen, arbejdspladsen og samfundet med en reel forskningsbaseret viden – i en lettilgængelig udgave – som gør det muligt at tage ansvar, handle og skabe sundere hverdage med alle de positive virkninger, som heldigvis følger med.