Kære Julemand: Jeg vil så gerne, du holder mange år endnu

Kære Julemand: Jeg vil så gerne, du holder mange år endnu

Kære Julemand!

Så blev det endelig første december!

Tak for kys i gangen og for de fine gaver, da vores piger var små. Tak også for cyklen, symaskinen, for alle de gode historier og for pebernødderne i Lyngby Storcenter.

I år er det min tur til at give dig en julegave. For at gøre fortegnsændringen total, fortæller jeg dig allerede nu, at gaven er en bog. Bogen hedder ’Sandheden om sukker – Biologik for julemænd’. Jeg har selv skrevet den, og jeg håber, du kan lide den. Når du kommer hjem til os juleaften, finder du bogen præcis der, hvor du plejer at lægge Celines gave. Ud over Celine, Helena, Erik og jeg selv, er du, nissen og Rudolf de eneste der ved, hvor det er. På den måde er jeg sikker på, at bogen ikke falder i de forkerte hænder.

Du tænker altid på alle de søde børn, du skal nå ud til juleaften. Jeg har fået mistanke om, at du nogen gange glemmer, at tænke på dig selv. Sidste år betroede du mig, at du er blevet meget træt. Både før, under og efter december. Jeg har også lagt mærke til, at dit tøj strammer, og at du puster, når du besværet kravler tilbage i kanen julenat. Rudolf ser bekymret ud, og han kører dig helt til skorstenen for at skåne dig. Min bekymring for dig blev særlig stor, da Eriks kusine fortalte, at du først når Sømandskirken i New York juledag. Det er jo en dag for sent! Du kan simpelthen ikke nå dit arbejde indenfor almindelig julemandsarbejdstid mere.

Jeg er selv én af dem, der har stillet risengrød frem til dig og nisserne hver eneste jul, så jeg føler mig medskyldig i den udvikling, din sundhed har taget. Vi forventer jo alle sammen af dig, at du spiser risengrød med kanelsukker og smørklat. Også her gør du alt for ikke at skuffe os. Ærlig talt, kære julemand, er jeg imponeret over, hvor længe du har kunnet holde til den livsstil! Du må have et sæt helt fantastiske julemandsgener!

Det er tiden, hvor du forsigtigt må sige fra overfor den daglige risengrød og stole på, at vi alle elsker dig, selvom du ikke spiser det vi tilbyder dig. Du mangler simpelthen rigtig mad i din julemave. Du mangler vitaminer, proteiner, ‘kålhydrater’ og essentielle fedtstoffer. Risengrød indeholder næsten udelukkende energi fra meget letfordøjelige kulhydrater. Og selvom du holder dig fint inden for kalorieanbefalingerne til julemænd, vil det du har gang i skade dig. Det skyldes, at risengrøden giver dig alt for højt blodsukker. Dine muskler orker ikke at suge sukker ind. Du bliver træt. Det er en negativ sundhedsspiral, som vi meget gerne skulle vende til en positiv sundhedsspiral. Derfor håber jeg du vil tage imod min hjælp til at komme tilbage på et ’kanesundt’ spor igen. Derfor håber jeg at du vil spise min yndlings-kålsalat, som jeg har stillet sammen med din julegave.

Du når sikkert ikke at læse min bog inden jul men jeg håber, du vil fordøje den, når julefreden sænker sig. Jeg håber også, at nisserne vil tage min risengrødssubstitution med hjem til dig, når de kommer med gaver til Celine hver morgen. Spring ud i det og nyd 3 daglige måltider af uforarbejdet mad med masser af ‘kålhydrater’! Jeg tør vædde en nissehue på, at rigtig mad i din julemave de tre første uger af december giver dig masser af god energi til turen i kanen julenat! Allerede her får vi brudt med din negative sundhedsspiral, for når der er fuld drøn på dig ned og op gennem skorstenen, vil dine muskler suge al den sukker, risengrøden giver dig til jul! Så får vi hurtigt sukker væk fra dit julemandsblod og over i dine julemuskler. Her kan det ikke gøre skade. Tværtimod kan det herfra hjælpe dine muskler med at klare turen i en fart – så du når New York til tiden i år! En positiv sundhedsspiral for dig, kære julemand!

Er bogen væk når jeg står op juledag ved jeg, du har den. Og så glæder jeg mig til at holde øje med dit nye julegear juleaften næste år.

P.S: Hvis du får lyst til endnu bedre rigtig mad, så smut en tur igennem Thomas Rodes skorsten. Aner ikke om han har været sød i år, men jeg ved, at han laver rigtig mad i særklasse og tror at han gerne deler med dig

P.P.S Jeg ved allerede hvad du skal have i gave næste jul


Tip: Føler du dig presset til at spise flere søde sager end du har lyst til her i december ‘når de nu har gjort sig umage’? Overvej følgende: Hvad sker der hvis du kommer til alle arrangementerne – bare fordi du kan lide dem der inviterer? Hvad sker der hvis du kun spiser det, du har lyst til?


Hvis du og dine kære har lyst til at starte det nye år med omtanke for blodsukkeret, så har du i februar og marts mulighed for at opleve mit nye foredrag ’SukkerSmart 2020’. Foredraget er den endelige afvikling af den sukkerforvirrede tidsalder – og herefter er det dig, der er chef. Du skal være rigtig hjertelig velkommen – og en foredragsbillet er måske en julegaveide til en god oplevelse?

Lyngby – 25. februar 2020 kl. 17.00-19.30 – køb din billet her

Kolding – 27. februar kl. 17.00-19.30 – køb din billet her

Århus – 4. marts 2020 kl. 17.00-19.30 – køb din billet her

Bornholm – 12. marts 2020 kl. 17-19.30 – køb din billet her

Odense – 19. marts 2020 kl. 19.00-21.30 – køb din billet her

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *